»
Beneficiile apei » Apa alcalina ionizata Tyent?

Apa Alcalina Ionizata Tyent - Caracteristici Apa Vie

Apa alcalina ionizata Tyent este ceea ce se numeste APA VIE, o apa pura ale carei principale caracteristici sunt :

1. ALCALINITATEA 

Aceasta proprietate a apei alcaline este foarte usor de masurat fie cu ajutorul unui pH-metru electronic, fie cu ajutorul picaturilor de testare a pH-ului  puse in apa si compararea cu diagrama de culoare aferenta.

pH-ul apei alcaline

Apa Alcalina Ajuta la Eliminarea Deseurilor Acide din Organism

Apa alcalina pentru consum are un pH de 8.0- 10 si ajuta organismul in procesul de eliminare a  deseurilor  acide acumulate in timp, previne si vindeca bolile care  se dezvolta datorita aciditatii. Pentru a mentine corpul sanatos, sangele din corpul uman trebuie sa aiba un pH situat intre 7,35 si 7,43.

Poluarea, alimentatia bogata in alimente acide, bauturile carbogazoase, multe alimente combinate necorespunzator genereaza o multime de deseuri acide care determina acidoza (scaderea pH-ului sangelui, cresterea aciditatii). Se stie ca majoritatea bolilor grave, inclusiv cancerul, se dezvolta intr-un mediu acid.

Simptomele cele mai comune al acidozei sunt:
- oboseala fizica si psihica
- dureri de cap
- probleme digestive

Apa Alcalina - Antioxidant Foarte Puternic

Pentru a fi sanatosi trebuie sa acordam o mare atentie eliminarii toxinelor,  aportului corespunzator de alimente alcaline (proportia indicata ar fi -80 % alimente alcaline, 20% alimente acide) si nivelului de hidratare al organismului. Prin proprietatile sale de a patrunde usor pana la nivelul celulelor si fiind un antioxidant foarte puternic, apa alcalina face acest lucru posibil si usor de realizat – BEA IN FIECARE ZI 40 mg /kg corp.
La inceput este recomandat sa se bea apa slab alcalina – pH 8 timp de cateva zile. In cazul in care nu apar simptome de detoxifiere (dureri de cap, tuse, eruptii ale pielii, dureri musculare) se poate trece la consumul apei mediu alcaline- pH 9 . Dupa inca cateva zile in care nu aveti simptome de detoxifiere se poate trece la apa puternic alcalina  cu pH 9,5-10.
 
In cazul in care apar simptomele de detoxifiere mentionate mai sus se recomanda continuarea consumarii apei alcaline, chiar marirea cantitatii, dar eventual la o treapta inferioara de alcalinizare. In scurt timp toxinele se vor elimina din organism si va creste senzatia de bine.

2. MICROSTRUCTURA

In mod normal gruparea moleculelor de apa se face in clustere de 12-15 molecule. Apa alcalina ionizata are clustere mult mai mici, formate din 5-6 molecule, ceea  ce o transforma in apa puternic hidratanta. Daca in  mod normal apa ajunge la creier in 10 minute, apa alcalina ionizata o face in 60 sec.
 


Capacitatea acesteia de a penetra tesuturi (ex. cartilaje, grasime) este mult mai mare decat la apa obisnuita, iar datorita acesteia consumul apei alcaline ionizate poate duce la vindecari ale afectiunilor articulare si de sistem osos si ajuta la eliminarea grasimilor depuse pe burta la barbati si coapse la femei.

3. ANTIOXIDANTA (ORP NEGATIV)

ORP (oxidation reduction potential- în traducere din engleza, potentialul de oxido-reducere)orp2
Definitie: capacitatea unei solutii de a oxida sau reduce elementele cu care vine în contact.
Fiecare atom de oxigen are un nucleu în centru si electroni care se rotesc pe orbite în jurul acestuia, precum satelitii. Fiecare atom, care are 8 electroni pe orbitele din jurul sau, este un atom stabil. Însa, oxigenul are doar 6 electroni. Datorita acestui fapt, el este foarte instabil si are nevoie de 2 electroni pentru a deveni stabil. Când oxigenul intra în contact cu alti atomi, el ar putea sa fure 2 electroni de la acestia. Sau ar putea sa atace un alt atom de oxigen cu care sa împarta electronii, asa cum face cu hidrogenul si rezulta apa sau în cazul carbonului rezultând CO2 .
Consumul de mâncaruri si bauturi tind sa afecteze în mod nefavorabil caracteristicile lichidelor din corp. Multe din acestea sunt extreme de oxidate si în deficit de electroni.
Astfel adaugarea la dieta unei persoane, a ionilor negativi de hidrogen, care se afla de regula în legume, tinde sa afecteze în mod favorabil fluidele din corp.
Însa, valorile ORP-ului variaza substantial de la mâncaruri la bauturi. Daca doresti sa eviti cât mai mult oxidarea interna a corpului, este important sa manânci si sa bei cât mai mult produse cu ORP negativ.



Din nefericire cele mai multe alimente, mâncaruri si bauturi pe care le consumam de cele mai multe ori au ORP pozitiv. În mod ironic carnea, alcoolul, apa carbogazoasa, sunt cele mai oxidante dar si cele mai populare. Un suc de portocale, proaspat stors are un ORP de -100 mv, în timp ce un suc de portocale ambalat are un ORP de +200mv.
Proprietati antioxidante
Apa alcalina are doua calitati antioxidante – este încarcata negativ si contine ioni de hidroxil OH-, deci protejeaza celulele împotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule cu un numar impar de electroni, al caror electron liber tinde sa se lege de alt electron.
Radicalii liberi atrag electroni din celulele tesuturilor înconjuratoare si, din aceasta cauza, structura peretilor celulari se distruge. Deteriorarea indusa celulelor de radicalii liberi este o mare parte din ecuatia îmbatrânirii.
Antioxidantii, foarte importanti pentru mentinerea sanatatii si intarzierea imbatranirii, au ORP-ul negativ. Se poate observa din figura, ca racoritoarele foarte acide au ORP-ul +400 mV (puternic oxidante), pe cand apa alcalina ionizata se situeaza la polul opus, cu -400 mV pana la -1050mv, deci o capacitate de antioxidare puternica. Are efect puternic de antioxidare, antiimbatranire, antiinflamator, cu beneficii imediate pentru cei care sufera de imflamatii articulare, artrita, etc.

Beneficiile Consumului de Apa Alcalina Ionizata

1.Detoxifiaza  organismul
Datorita capacitatii sale de asimilare usoara si de penetrare adanca pana la nivelul celulelor si pentru ca este un antioxidant puternic*, apa alcalina ajuta eliminarea toxinelor si a reziduurilor acide acumulate de-a lungul timpului in organism. Elimina radicalii liberi.
Datorita procesului prin care se obtine apa alcalina este microbiologic pura, fiind o sursa excelenta pentru detoxifiere.
Oxidarea la nivelul celulelor este cauza imbatranirii. Apa alcalina fiind un antioxidant puternic* intarzie acest proces.

2.Incetineste imbatranirea
Aciditatea crescuta si hidratarea insuficienta a organismului sunt printre principalele cauze ale imbatranirii. Toxinele acide se pot acumula timp de zeci de ani in organism daca stilul de viata si dieta sunt neadecvate. Antioxidantii sunt foarte importanti in detoxifiere si mentinerea tonusului tineresc.
Apa alcalina, fiind puternic antioxidanta si cu capacitatea de absorbtie usoara, ajuta la mentinerea unui organism sanatos si care imbatraneste incet.

3. Hidrateaza corpul
Dupa cum am mai specificat inainte, apa alcalina are o structura de molecule mult mai mica  decat apa in mod normal, din aceasta cauza fiind mult mai usor absorbita .

4. Oxigeneaza corpul
Apa alcalina contine mult oxigen, intr-o forma in care corpul poate sa-l absoarba usor.

5. Piele neteda si curata
In cazul consumarii a 3-4 l de apa alcalina pe zi, dupa scurt timp se observa ca pielea devine mai neteda si cu un aspect mai sanatos.
In cazul in care organismul nu primeste suficienta apa si devine dezhidratat, creierul incearca sa mentina o cat mai buna hidratare a organelor vitale  in detrimentul celor periferice cum este pielea. Mai mult, datorita instinctului de autoconservare a organismului, reziduurile acide si toxinele, grasimile neasimilate sunt depozitate chiar sub piele, locul cel mai indepartat de organele vitale.  Din aceste cauze  la nivelul pielii apar riduri, eczeme, acnee, etc.
Consumul unei cantitati suficiente de apa alcalina va rezolva aceste probleme, va asigura hidratarea buna in intregul corp, asimilarea nutrientilor la nivel celular, eliminarea toxinelor.
Pielea va avea un aspect tineresc, curat, tonifiat si sanatos.

6. Pierdere in greutate, slabire
Cand organismul are un nivel scazut de energie simtim ca ne este foame. Senzatia de sete nu poate fi separat de catre creierul nostru fata de senzatia de foame. Cand organismul este deshidratat si cere apa senzatia da foame si de sete este generata simultan. Rezultatul este ca mancam si atunci cand corpul necesita apa.
Consumand constient o cantitate suficienta de apa ne pastram corpul bine hidratat, astfel senzatia de foame (de sete) o sa apara mult mai rar, si vom manca mai putin.
Senzatia de foame poate sa apara si in cazul in care din organism lipsesc unele minerale. Organismul incearca sa ne convinga sa mancam mai mult pentru a asimila aceste minerale lipsa. De multe ori nu aceasta este solutia, deoarece in multe alimente la care avem acces in zilele noastre nu mai contin aceste elemente necesare. Apa alcalina, pe de alta parte , are capacitatea de a contine multe minerale, care astfel ajung in organism. Senzatia acuta de foame dispare, astfel ne este mai usor sa ne mentinem greutatea optima.

7. Energie
O lipsa de apa din organism de doar 5% (usoara deshidratare) duce la pierderea a 25-30% din energia corpului uman. Apar durerile de cap, gandirea ingreunata, oboseala in corp si in minte.
Consumand apa destula aceste probleme dispar si corpul si mintea pot  functiona la potentialul maxim.

8. Echilibreaza pH-ul organismului
Pentru a fi sanatos, corpul nostru trebuie sa aiba o valoare a pH-ului de 7.365 in sange si in celule (usor alcalina). Un numar mare de factori la care suntem expusi in viata de zi cu zi tind sa impinga aceasta valoare spre zona acida. Aciditatea favorizeaza dezvoltarea unor boli foarte grave.
Consumand apa alcalina de 8.5 – 9,5 pH ajutam organismul sa se mentina sanatos si tanar.