»
Blog » Atentie la apa potabila!

Atentie la apa potabila!

România se afla pe primul loc în Europa la poluarea cu nitrati si peste 2.000 de localitati din toata tara au sursele de apa contaminate cu poluanti toxici pentru organismul uman.

Mai mult, suntem tara cu cele mai mici rezerve de apa din Europa si cu cele mai murdare râuri si ape subterane. Doar jumatate dintre români au canalizare, iar la oras sunt prea putine statii de epurare. Cel mai trist este ca la tara sunt copii ce mor din cauza apei otravite de gunoiul de grajd si de latrine. Surprizator, Uniunea Europeana a pus la dispozitia României trei miliarde de euro pentru ca, pâna în 2015, România sa aiba statii de epurare în toate localitatile de peste 10.000 de locuitori. Nimeni însa nu a folosit fondurile.  
Dar principala problema este lipsa canalizarii, acesta fiind unul dintre motivele infestarii apei cu nitrati si nitriti.

Ce fac autoritatile?

De?i problema este veche, autorita?ile fac înca proiecte de informare. Ministerul Mediului a identificat zonele cele mai poluate din România si, pentru a informa cetatenii a trimis specialisti pe teren. Masurile fac parte din programul finantat de Banca Mondiala si care prevede investitii în 69 de zone afectate de poluarea cu nitrati.

În Bucuresti, în trei din zece cazuri, apa de la robinet contine impuritati

Nici situatia din Bucuresti nu este foarte buna. În uzinele de tratare apa devine potabila, dar dincolo de conductele distribuitorului, calitatea apei potabile nu mai este o chestiune atât de sigura. Un studiu al centrului pentru Politici Durabile ECOPOLIS arata ca, în Bucuresti, în trei din zece cazuri, apa de la robinet contine impuritati. „Apa care circula în sistemul de distributie este o apa buna, asa cum rezulta din studiile oficiale. Prin urmare, ceea ce se distribuie este apa potabila cu siguranta, ramânând ipoteza ca aceasta este contaminata în cadrul tevilor învechite din blocurile vechi din Bucuresti. Practic, fiecare bloc din Bucuresti ar trebui sa-si faca analizele de apa pentru a vedea cu certitudine daca aceasta este buna”, spune presedintele ECOPOLIS, Costel Popa
In toate aceste situatii achizitionarea unui ionizator de apa Tyent te scuteste de grija apei potabile, care nu numai ca devine pura, curata, dar iti aduce la indemana si multele beneficii ale apei alcaline ionizate. Alege-ti acum modelul potrivit tie si familiei tale  - link spre produse.